Telttakamina (päivitetty24.12.2014)

5.12.2014

Innostuimpa kokeilemaan myös kaminan rakentamista. Ajatuksena oli tehdä briketeille optimoitu kamina, sekä kokonsa, että muotonsa puolesta. Aihiona käytin raskaan konekiväärin(.50 cal) ammuslaatikkoa. Kyseisiä laatikoita saa naton ylijäämänä kohtuullisen edullisesti. Savuhormin joudun tekemään itse sopivasta pellistä. Riittävän kevyttä putkea ei yksinkertaisesti ole valmiina. Tähän hätään en löytänyt ohuempaa kuin 0.7mm peltiä, joten se saa nyt kelvata. Hormin halkaisija on n. 62mm.

Kamina on vielä pahasti kesken, mutta tässä muutama kuva.







Jatkuu...

12.12.2014

Rakentelu on edennyt ja koesavutkin on otettu.


Jalat taitettuna kuljetusasentoon.





_________________________________________________________________________
24.12.2014

Ensimmäinen kunnon testaus suoritettu. Kamina toimii erittäin hyvin pienillä haloilla. Briketit eivät toimineet halutulla tavalla, palavat kyllä, mutta punaiseksi ei kaminaa niillä saa. Pikkuhaloilla kamina ja puoli metriä hormia on hetkessä punainen.Testauksen aikana pakkasta oli 25 astetta, joten tehoja piti saada. Pikkupakkasilla briketit on varmaan ihan ok. Palokaasuille ajattelin tehdä jonkinlaisen kierrätyksen, koska nyt liekit "imeytyvät" suoraan hormiin.





__________________________________________________________________________

3 kommenttia:

  1. Oma kamina kanssa suunnittiella. Aihiona aion käyttää samaten .50 cal laatikko. Aluksi ajattelin tehdä hormin 80mm ilmastointiputkesta. Mut sit mietin onko se jo liiankin iso näin pieneen kaminaan? Omatekoisista putkistasi heräsi mielenkiinto. Josko tekisi ne sittenkin itse. 0.5 peltiäkin olisi edellisten projektien jäljiltä kutakuinkin tarpeeksi. Millaisin välinein olet nuo putket tehnyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oman hormin teko vaatii "peltimankelin" ja hitsauskoneen. Sattumalta sain sellaiset käyttööni erään koulun tiloissa.

      Poista